Regio Mechelen Mobiel

voor Iedereen

Mobiliteit prioriteit in nieuw Mechels bestuursakkoord

Op vrijdag 21 december stelde de Mechelse Stadslijst (Open VLD, Groen en M+) haar nieuwe bestuursakkoord voor.  Mobiliteit is één van de drie uitdagingen waar burgemeester Somers en zijn team werk van willen maken:

Lees meer...

Lijnen 550, 551 en 552 via AZ Sint-Maarten

Sinds 1 oktober rijden de lijnen

550 Mechelen - Duffel - Lier,
551 Mechelen - Sint-Katelijne-Waver en
552 Mechelen - Elzestraat - Sint-Katelijne-Waver

in beide richtingen via de ingang van het Mechelse Sint-Maartenziekenhuis.

Samen met de stadslijnen 2 en 5 rijden er nu 8 bussen per uur tussen het station, de Veemarkt en het AZ Sint-Maarten. Hierdoor is het ziekenhuis ook zonder overstap met de bus bereikbaar vanuit Lier, Duffel en Sint-Katelijne-Waver.

Bij het ziekenhuis kan je nu ook overstappen tussen de stadslijnen 2 en 5, die de wijken rond de Maurits Sabbestraat en de Oude Antwerpsebaan bedienen, en de bussen op de Liersesteenweg.

Zie ook plan busbediening AZ Sint-Maarten

 

Ontwerpplan van de vervoersregioraad voor de regio Mechelen

Klik hier om onze volledige visie tekst te lezen.

10 vragen aan de politieke partijen over het OV-beleid in de legislatuur 2019-2024

Mobiliteit is een thema dat elke burger bezighoudt. Met de nakende invoering van de basisbereikbaarheid en de vervoersregio staan er bovendien belangrijke beslissingen op het programma over de organisatie van het openbaar vervoer.
Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen wil een steentje bijdragen aan het debat en heeft aan alle partijen in Mechelen dezelfde vragen voorgelegd over de toekomst van het openbaar vervoer in onze stad en regio.  Onze afdeling in Bonheiden-Rijmenam heeft eenzelfde initiatief bij de partijen in deze gemeente.

Voor elke vraag vindt u hieronder de antwoorden die we van de verschillende partijen ontvingen.

mechelen tekst          bonheiden tekst

Mechelen: stadslijnen 2 en 5 vanaf 1 september naar AZ Sint-Maarten

Vanaf 1 september worden de stadslijnen 2 en 5 vanaf het huidige eindpunt Tivoli verlengd tot het nieuwe Sint-Maartenziekenhuis.  Hierdoor kan je vanuit Mechelen-Zuid, het station, de Veemarkt en de wijken rond de Oude Antwerpsebaan rechtstreeks naar het nieuwe ziekenhuis.

Van maandag tot zaterdag is er om het kwartier een bus, op zondag om het half uur.

Plan stadslijnen 2 en 5