Regio Mechelen Mobiel

voor Iedereen

Voorstel toekomstig openbaar vervoer op het grondgebied Bonheiden-Rijmenam

Het openbaar vervoer dat in onze gemeente beschikbaar is kan omschreven worden als verbindingen tussen grotere metropolen.  We onderscheiden hier 3 grote trajecten, nl  Mechelen via Putte naar Heist-op-den-Berg, Mechelen via Keerbergen en Tremelo naar Aarschot en Mechelen via Rijmenam en Boortmeerbeek naar Zaventem.

Omdat al deze trajecten lopen over 2 grote assen, nl. via de Putsesteenweg (N15) en via de

Lees meer...

 RM TreinTramBus op de bus met Mechelse schepenenRMI en TreinTramBus gaan de bus op met schepenen Princen en Vandersmissen

Op woensdag 27 maart reden de Mechelse schepenen Patrick Princen (openbare werken) en Alexander Vandersmissen (mobiliteit) op uitnodiging van Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen en TreinTramBus mee met de lijnbus.

Aan het station vertrokken we met de citypendel naar de Grote Markt, waar we bekeken hoe de halte daar beter toegankelijk zou kunnen worden gemaakt.  Op dit moment zijn er immers geen perrons.  Hoe het wel moet, zagen we even later aan de halte Bochtstraat op de Nekkerspoelstraat: verhoogde haltes met aanrijdbare boordsteen, schuilhuisjes en fietsbeugels.

Lees meer...

Toekomstvisie openbaar vervoer in Bonheiden-Rijmenam.


De actieve leden van Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen afdeling Bonheiden-Rijmenam hebben de voorbije maanden hard gewerkt om tot een voorstel te komen voor het toekomstig openbaar vervoer.

Deze visie werd gepresenteerd aan de politieke partijen van Bonheiden-RIjmenam.

Klik hier om onze volledige visie tekst te lezen.

Analyse TreinTramBus ontwerpdecreet basisbereikbaarheid

TreinTramBus maakte een analyse van het voorontwerp van decreet betreffende de basisbereikbaarheid, dat door de Vlaamse regering principieel werd goedgekeurd op 20 juli 2018. De conclusies?

Lees meer...