Regio Mechelen Mobiel

voor Iedereen

 RM TreinTramBus op de bus met Mechelse schepenenRMI en TreinTramBus gaan de bus op met schepenen Princen en Vandersmissen

Op woensdag 27 maart reden de Mechelse schepenen Patrick Princen (openbare werken) en Alexander Vandersmissen (mobiliteit) op uitnodiging van Regio Mechelen Mobiel voor Iedereen en TreinTramBus mee met de lijnbus.

Aan het station vertrokken we met de citypendel naar de Grote Markt, waar we bekeken hoe de halte daar beter toegankelijk zou kunnen worden gemaakt.  Op dit moment zijn er immers geen perrons.  Hoe het wel moet, zagen we even later aan de halte Bochtstraat op de Nekkerspoelstraat: verhoogde haltes met aanrijdbare boordsteen, schuilhuisjes en fietsbeugels.

Via de Veemarkt reden we vervolgens naar het nieuwe AZ Sint-Maarten. De haltes hier zijn goed maar die voor de deur is te kort voor twee bussen achter elkaar, waardoor reizigers in de praktijk toch een hoge opstap moeten nemen.  Via de dichtbevolkte wijken rond de Oude Antwerpsebaan keerden we terug naar het centrum en het station.  Onderweg wezen we nog eens op het belang van deze buslijn doorheen de de wijken Galgenberg en Oud Oefenplein (De haltes Schijfstraat en Maurits Sabbestraat zijn bij de meest intens gebruikte op- en afstapplaatsen in Mechelen), het ontbreken van haltes bij de toekomstige bib en Dossinkazerne en het idee om in de Keizerstraat staduitwaarts een busbaan te maken, die ook door de fietsers zou mogen worden gebruikt..

De beide schepenen luisterden met belangstelling naar onze voorstellen. Hopelijk kunnen we in de nabije toekomst verdere afspraken maken rond de concrete uitvoering van een aantal idee├źn."